Léon verovert snelschaaktitel jeugd na barrage

Afgelopen vrijdag (11 januari) werd het snelschaakkampioenschap voor de jeugd gespeeld. Eigenlijk had het een week eerder plaats moeten vinden, maar doordat er toen slechts vier jeugdleden aanwezig waren werd besloten het kampioenschap een week uit te stellen. Het bleef tot het einde spannend!

Noël, Marco en Joost deden het niet slecht, maar waren niet opgewassen tegen het geweld van de drie favorieten: Lyne, Léon en Willem. Zij wonnen alle drie hun eerste twee partijen, waarna Lyne in ronde 3 verrassend weinig moeite had om Willem te verslaan. In ronde 4 stond vervolgens de partij Léon – Lyne op het programma, en die bleef volkomen in evenwicht en werd dus remise. In ronde 5 won Lyne opnieuw, en nadat Léon tegen Willem in betere stelling opeens een toren weggaf leek de strijd beslist… totdat Willem zichzelf schaak liet staan, waarna Léon er als de kippen bij was om het punt te claimen en daarmee een barragepartij af te dwingen!

Lyne lootte wit voor de barrage (wit 6 minuten, zwart 5 minuten, bij remise is zwart kampioen), maar kon geen enkel voordeel bereiken en moest toen risico’s gaan nemen. Léon hield zijn hoofd keurig koel, pakte een paar pionnetjes mee, en schoof overtuigend naar de overwinning en het kampioenschap. Nogmaals van harte gefeliciteerd!

De eindstand van het snelschaakkampioenschap jeugd is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.