Opnieuw prijzen voor Assenaren in Grand Prix Haren!

Afgelopen zaterdag (6 april) stond er weer eens een Grand-Prix-toernooi op het programma, in Haren welteverstaan. In totaal hadden ruim 70 spelers zich aangemeld, en daaronder bevonden zich maar liefst vijf Assenaren!

Léon behoort zo langzamerhand tot het meubilair van de A-groep, en hij begon uitstekend met 2½ uit 3. Helaas moest hij toen nog aantreden tegen de sterkste twee deelnemers, en dat bleek in beide gevallen net even een brug te ver… Helaas werd het een vierde plaats, dus net buiten de prijzen, maar toch uitstekend gespeeld!

Noël mocht aantreden in groep D, en hij scoorde er lekker op los: vijf overwinningen en twee nederlagen. Daar word je normaal gesproken minimaal tweede mee, maar ditmaal net niet: derde op onderling resultaat. Ook lang niet gek!

In groep F deden twee Assenaren mee. Adriaen stak helaas niet in grootse vorm, al wist hij wel twee overwinningen te boeken. Helaas bleek dat niet genoeg om de laatste plaats te ontlopen… Ook met Serana ging het in het begin niet best, al kwam ze in de tweede ronde nog met pat weg. In de derde ronde wist ze echter knap te winnen, en daarna ging het stukken beter: alleen nog van de groepswinnares verloren en de rest gewonnen, en de 4½ punten die dat opleverden bleken genoeg om op onderling resultaat als tweede te eindigen. Klasse!

In groep I hadden we een nieuw gezicht: Lucas, het jongere broertje van Léon en sinds kort ook clublid. Helaas heb ik bijna niets van zijn partijen kunnen zien, maar ik kan gelukkig melden dat Lucas niet zonder punten naar huis ging, want één van zijn partijen eindigde in remise. Daar kun je mee verder!

Weer twee prijzen erbij dus! Het volgende Grand-Prix-toernooi vindt over drie weken plaats; dat is namelijk ons eigen toernooi, ook deze keer in het bijprogramma van het NK ABC. Hopelijk is iedereen er dan weer bij!

Uitslagen (NOSBO)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.