Assen 1 ronde verder in NOSBO-beker

      Geen reacties op Assen 1 ronde verder in NOSBO-beker

In de eerste ronde/achtste finale van de NOSBO-beker namen wij het op tegen Het Kasteel in Coevorden. Na een uurtje spelen stonden er drie mooie stellingen en één lastige stelling op het bord, en de perspectieven waren dus gunstig. Tjapko stond zeer aangenaam, Rieks kwam schitterend uit de opening en ik had een mooie ontwikkelingsvoorsprong en koningsaanval. Alleen Maarten stond moeilijk.

Een uurtje later had Tjapko zijn mooie stelling verzilverd, had Maarten flink materiaal gewonnen, stond Rieks gewonnen en had ik een prachtstelling. Maarten won als tweede, Rieks was zelfs aan het aanvallen en won ook snel, ik was uiteindelijk als laatste klaar in onderstaande stelling:

Met wit had ik geprobeerd een loper te offeren op a6, maar mijn tegenstander nam het niet aan. Ik ging hier verder met 1. Db5 Pb6 2. Dc6 (vond ik zelf een leuke zet). De partij ging verder met 2… bxa6 3.Lxb6 De7 (hier dacht ik dat 4.Pb5 onmiddellijk won, maar die kan zwart natuurlijk slaan). Ik ging dus verder met 4. Ld4 Kb8 5. b5 a5 6. b6 Dd7 7. bxc7 Dxc7 8. Tb1+ en zwart gaf op vanwege 8…Kc8 9.Da6+ Kd7 10. Tb7

Een mooie 4-0 overwinning dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.