Snelschaakkampioenschap goed bezet, Tjapko kampioen na barrage

De eerste vrijdagavond van het nieuwe kalenderjaar was zoals gebruikelijk weer gereserveerd voor het snelschaakkampioenschap, en met 15 deelnemers, waaronder vier spelers van Assen 1, was er een mooi deelnemersveld. De favorieten kregen het ook bepaald niet cadeau; zo verloor Geon al in de eerste ronde van Henry en ging Tjapko een ronde later onderuit tegen Johan. Desondanks stonden Tjapko en Geon halverwege op de eerste twee plaatsen, en toen Maarten in ronde 12 Tjapko door de vlag duwde nam Geon een punt voorsprong. In de onderlinge partij in ronde 14 stelde Tjapko echter orde op zaken, en zo kwam het op een barrage aan. Daarin was Geon zo vriendelijk om in de eerste partij remise aan te nemen met 30 tegen 3 seconden, en dat bleek een ongelukkig besluit. In de tweede partij was Tjapko heer en meester, en zo kroonde hij zich tot snelschaakkampioen van Schaakclub Assen! Voor Geon restte het zilver, en op anderhalve punt achterstand deelden Tycho, Maarten en Ab de derde plaats.

Uitslagen en standen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.