Snelschaakkampioenschap jeugd prooi voor Mathies

Ook de jeugd mocht het nieuwe jaar openen met een avondje snelschaken, en met 9 deelnemers hadden we een behoorlijke bezetting. Vooraf waren Stijn en Mathies de favorieten, maar terwijl Mathies met drie overtuigende overwinningen begon kwam Stijn al in de eerste ronde goed weg toen Lucas akkoord ging met remise met nog slechts enkele seconden op Stijns klok. Daarmee was het gat meteen geslagen, en na een remise in de onderlinge partij in de vierde ronde was het pleit eigenlijk wel beslecht. Ook de laatste partij leverde geen problemen op voor Mathies, en daarmee kroonde hij zich tot snelschaakkampioen bij de jeugd! Stijn moest op een half punt achterstand de tweede plaats delen met Mathies’ oudere broer Jorik, die na een nederlaag in ronde 1 en een bye in ronde 2 goed was teruggekomen en zijn laatste drie partijen had gewonnen. Voor Wessel en Chris was het hogere speeltempo duidelijk nog even wennen, want als enigen wisten zij geen partijen te winnen…

Uitslagen en standen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.