Kloostertuin opnieuw dominant in BSSK Assen

Afgelopen zaterdag (21 januari) kon het BSSK Assen weer, na vorig jaar naar april verplaatst te moeten worden, op de gebruikelijke datum in januari worden afgewerkt. In totaal 65 kinderen meldden zich aan, maar helaas meldden drie van hen zich vantevoren af, en nog eens drie kwamen niet opdagen, waardoor we op 59 deelnemers uitkwamen. Net als vorig jaar was de Kloostertuin weer met verreweg de grootste afvaardiging vertegenwoordigd, en zij domineerden dan ook opnieuw beide groepen!

Groene groep (t/m 9 jaar)

In de groene groep was de eindwinnaar van vorig jaar, Matthijs Kort, ook nu favoriet. In de derde ronde liet hij echter een halfje liggen, en na nederlagen in de vijfde en zesde ronde was hij uitgeschakeld en viel zelfs niet eens in de prijzen. Dat opende de weg voor de achtervolgers, en met name Tygo Steg profiteerde optimaal door na zes ronden met de maximale score aan de leiding te gaan. In de laatste ronde maakte hij het nog spannend door een hoop materiaal achter te komen, maar onverwacht eindigde de partij in pat en mocht Tygo alsnog de ongedeelde groepsoverwinning in ontvangst nemen!
Helaas vernam de organisatie na de prijsuitreiking dat in de eerste ronde een uitslag mogelijk verkeerd was doorgegeven. Omdat het een uitslag uit de eerste ronde betreft en deze invloed zou hebben gehad op de verdeling van de prijzen, is besloten de uitslag niet te wijzigen, maar in plaats daarvan een extra prijs toe te kennen.

De prijswinnaars:

t/m 8 jaar:

 1. Juliette Huisjes, 5 uit 7 (33 WP)
 2. Wessel Dijkstra, 5 uit 7 (32 WP)
 3. Niels Daanje, 4,5 uit 7

Extra prijs: Elin Fidder (zie boven)

9 jaar:

 1. Tygo Steg, 6,5 uit 7
 2. Jason Wallet, 6 uit 7
 3. Mila Fidder, 5 uit 7

Eindstand groene groep

Blauwe groep

Ook de blauwe groep kende vooraf een uitgesproken favoriet, namelijk de kersverse NK-ganger Stijn Faber. Zijn reputatie is hem duidelijk vooruitgesneld, want de overige deelnemers in deze groep waren als de dood om tegen hem ingedeeld te worden… Ook Stijn bleek echter niet onkwetsbaar; een zwak moment in de derde ronde kostte hem de partij en de eindoverwinning. Die ging naar Julian Gerrits, die met 7 uit 7 duidelijk de sterkste van de dag was!

De prijswinnaars:

10 jaar:

 1. Amin de Graaf, 5 uit 7
 2. Yoas Timmer, 4 uit 7 (27,5 WP)
 3. Tydo Schans, 4 uit 7 (27 WP)

11 jaar en ouder:

 1. Julian Gerrits, 7 uit 7
 2. Stijn Faber, 6 uit 7
 3. Hugo Vos, 5 uit 7 (31,5 WP)

Eindstand blauwe groep

Scholen

Zoals gezegd was de Kloostertuin ook deze keer veruit de sterkste; sterker nog, hun beste vier scores waren zelfs nog een punt beter dan die van vorig jaar! Wel bezetten ze deze keer ‘slechts’ de top-drie van het klassement, tegenover de eerste vier plaatsen vorig jaar… De prijzen werden echter anders verdeeld: de NOSBO heeft de regels aangescherpt en bepaald dat iedere deelnemende school één prijs kan winnen, en dat maximaal twee teams per school doorgaan naar de volgende ronde. Daardoor mocht Theo Thijssen de tweede prijs in ontvangst nemen, en mogen zij naast Kloostertuin 1 en 2 door naar de Drentse finale, terwijl de Veldkei het laagste treetje van het podium mocht bekleden.

Eindstand scholen

Wat de organisatie betreft was het weer een geslaagd toernooi. Hopelijk tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.