Prachtig resultaat voor Wessel in NOSBO-kampioenschap E!

Gisteren (12 februari) deed Wessel mee aan het NOSBO-kampioenschap voor de E-categorie, en dat deed hij zeker niet onverdienstelijk! Van de 24 deelnemers was hij als 21ste geplaatst, en een zwaar toernooi zou dan ook voor de hand liggen. De eerste twee partijen gingen inderdaad verloren, maar toen was Wessel warm gedraaid en stond hij in de resterende vijf ronden nog slechts één punt af. Het eindresultaat was dan ook een prima 4 uit 7, bijna 10 plaatsen hoger dan zijn startnummer, en een prachtige TPR die ruim 500 punten hoger lag dan Wessels huidige rating! Wat ikzelf nog belangrijker vind: ik zag hem, toen ik halverwege de middag de livestream van het kampioenschap aanzette, veel rustiger en geconcentreerder spelen dan vorige week in het Paardensprongtoernooi. Op alle fronten vooruitgang dus, en we mogen uiteraard ook niet vergeten dat Wessel met zijn 8 jaar nog alle tijd heeft om nog verder te groeien. Ik verwacht ook zeker niet dat het hier ophoudt, want Wessel is zeer fanatiek bezig met schaken: niet alleen is hij vrijwel iedere clubavond aanwezig, hij doet ook aan zo ongeveer ieder jeugdtoernooi mee. Van die ervaring word je alleen maar beter!

Verslag NOSBO
EindstandResultaten van Wessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.