Succesvolle seizoensafsluiting in Open Noord-Nederlands Jeugdkampioenschap!

Het Grand-Prix-seizoen is al drie weken achter de rug, maar toch stond er afgelopen zondag (9 juli) nog één laatste jeugdtoernooi op het programma voor dit seizoen, namelijk het Open Noord-Nederlands Jeugdkampioenschap, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond. Toen werd er in drie leeftijdsgroepen gespeeld en stonden er ook NOSBO-jeugdtitels op het spel (waarvan de hoogste door Léon veroverd werd), nu speelde iedereen in één groep. In totaal 96 deelnemers betraden het strijdperk; daaronder drie Assenaren en een aankomend clublid!

Laten we met de laatstgenoemde beginnen, want gisteravond kreeg ik het heuglijke bericht dat Nena inderdaad lid wordt van onze vereniging, en bij deze wil ik haar van harte welkom heten! Helaas ging het in dit toernooi even wat minder goed, al smaakte ze in de vierde ronde wel het genoegen om een 1000-plusser een halfje afhandig te maken. Daarnaast wist ze nog twee partijen te winnen, maar de andere vier gingen verloren, en dus resteerde niet veel meer dan een 74ste plaats met 2½ uit 7. Volgend seizoen beter!

Net onder de helft van de eindranglijst komen we Wessel tegen. Vooral in de eerste helft van het toernooi was hij in topvorm; na een nederlaag in de eerste ronde scoorde hij drie overwinningen op rij, waaronder twee tegen veel sterkere spelers! Na de pauze ging het minder goed, al moet gezegd dat de tegenstanders ook niet bepaald de zwaksten waren. Dat leverde drie nullen op rij en een vrije val in het algemeen klassement op, maar ook een keurige vijfde plaats in het klassement van de F-spelers, en een TPR van 607, wat ruim 170 punten hoger is dan de 431 die Wessel nu achter zijn naam heeft staan. Alsnog een prima resultaat dus!

Wie ook in topvorm was, was Stijn. Sterker nog, ik had de indruk dat hij alleen maar beter ging spelen naarmate het toernooi vorderde! Tegen de nummers 3 en 4 van de startlijst was hij weliswaar niet opgewassen, maar werd hij ook zeker niet weggespeeld. Ook in de derde ronde (tegen Nena!) had Stijn het niet makkelijk, maar wist hij op vechtlust het punt alsnog over de streep te trekken. Zijn overige vier partijen won hij redelijk overtuigend, en dat was des te opvallender omdat daar een 1300-plusser en een 1100-plusser tussen zaten! 5 uit 7 was de eindscore; net geen prijs in de D-categorie, maar wel een uitstekende vierde plaats, een 15de plaats algemeen, en een TPR van 1203, 303 meer dan Stijns huidige rating van 900!

Dan hebben we onze Oekraïense aanwinst Andrii nog, en ook hem ging het meer dan voor de wind. Al in de tweede ronde zorgde hij voor een geweldige stunt door toptalent Bram ten Dam met zwart te verslaan, en hij was de enige die dat deze middag lukte! In de derde ronde ging het even minder goed, maar daarna volgden weer twee overwinningen en wachtte in de zesde ronde een confrontatie met de toernooifavoriet. Die bleek nog even een maatje te groot, maar met een overtuigende overwinning in ronde 7 zette Andrii een mooie kroon op opnieuw een uitstekend toernooi: een tweede prijs in de E-categorie, een 11de plaats in het algemene klassement, en een TPR van 1131!

De jongeheren na afloop met zijn drieën

Opnieuw een prachtige dag dus voor onze jeugd! Daarmee gaan we de zomervakantie in, en volgend seizoen gaat dit circus weer verder. Uiteraard zou het geweldig zijn als ons groeiende jeugdledenaantal zich dan ook kan vertalen in een toenemend aantal toernooideelnemers van onze club. Ik ben van plan om in het clubblad voor volgend seizoen aandacht te besteden aan jeugdtoernooien in het NOSBO-gebied; hopelijk haalt dat in ieder geval enkele van onze andere talenten over om ook eens een poging te wagen!

Verslag organisatieEindstand

1 gedachte over “Succesvolle seizoensafsluiting in Open Noord-Nederlands Jeugdkampioenschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.