Assenaren in de prijzen in Open Nederlands Kampioenschap!

De afgelopen anderhalve week stond in het teken van het Open Nederlands Kampioenschap, dat zoals altijd in Dieren werd afgewerkt. Onze vereniging was met zes deelnemers in de verschillende toernooien vertegenwoordigd, en ze leverden bijna allemaal topprestaties af!

Het grootste succes werd behaald door Léon, want hij wist met maar liefst anderhalf punt voorsprong de Reservegroep B op zijn naam te schrijven! Alleen in de vijfde en de achtste ronde stond hij een halfje af, en de rest van zijn partijen sloot hij met een vol punt af. Na de wat minder verlopen toernooien in mei een prachtig succes dus! In deze groep boekte ook Henry een mooi resultaat, want met 5 uit 9 scoorde hij bijna 2 punten meer dan verwacht kon worden. De 1700-grens komt dus weer dichterbij!

Ook in de Reservegroep A kwamen twee Assenaren uit. Met Jaël ging het helaas niet zoals hij vooraf verwacht zal hebben, al begon hij nog goed met 1½ uit 2. Daar kwam in de volgende vijf ronden echter nog slechts één punt bij, waarna Jaël de laatste twee ronden maat liet voor wat die waren. Voor Tycho verliep het toernooi daarentegen stukken beter, al had hij na een start van 3 uit 3 (waaronder een gratis punt, dat wel) vlak voor de rustdag even een dipje met twee nullen op rij. Na de rustdag sloeg hij echter genadeloos toe met 3 uit 3 tegen sterke tegenstand, en met een remise in de slotronde stelde hij een prachtige gedeelde derde plaats veilig met 6½ uit 9, ruim 2 punten meer dan op basis van zijn FIDE-rating verwacht!

Ook in het zesrondige toernooi viel een Assenaar in de prijzen. Elmar ging na de vierde ronde zelfs met de maximale score ongedeeld aan de leiding in Zesrondig 1, maar liep in de vrijfde ronde helaas tegen een nul aan. Gelukkig was zijn ritme daardoor niet gebroken, want met een overwinning in de slotronde pakte Elmar alsnog een ongedeelde tweede plaats met 5 uit 6, bijna een vol punt boven verwachting!

Tenslotte hadden we ook een deelneemster in de vierkampen, al kan ik me voorstellen dat niet iedereen al weet dat de uit het Groningse schaakleven bekende Sophie Welling tegenwoordig ook lid is van onze club. Ongeveer een half jaar geleden is ze naar Assen verhuisd, en heeft ze zich ook bij ons aangesloten. In Dieren begon ze met een nederlaag in vierkamp 10 (van 22), maar door haar overige twee partijen te winnen pakte ze alsnog een gedeelde eerste plaats; op onderling resultaat tweede, maar dat maakt voor de verdeling van het prijzengeld niets uit!

Maar liefst vier prijzen en een hoop ratingpunten, een uitermate succesvol toernooi dus!

Toernooisite
Resultaten: Reserve AReserve BZesrondig 1Vierkampen

3 gedachten over “Assenaren in de prijzen in Open Nederlands Kampioenschap!

  1. Tinus

    Waren de “onzen” een groep in Dieren? Zo ja, wie schrijft een verslag; over sfeer en zo? Er zal wel ruimte voor zijn in het ALV-clubblad.

  2. Henry

    We gingen iedere dag op en neer rijden naar Dieren en deden dat zeker de heenweg regelmatig samen Tinus.
    Kan wel een soort verslag maken over belevenissen en moet ik dat dan naar Gerard sturen voor het clubblad (kan misschien wel te lang worden) of moet het hier geplaatst worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.