De “net niet-ondergang” van Assen 2

      2 Reacties op De “net niet-ondergang” van Assen 2

Gisteren speelde Assen 2 uit tegen Tjonger Aa Linde 1. Een dag waarvan we hadden verwacht te verliezen, al helemaal gezien het aantal invallers dat we weer hadden. Dat waren er 3, namelijk Sjoerd, Stijn en ik. Toch hebben we naar mijn mening een redelijk goed resultaat behaald.

De eerste partij die klaar was was die van Stijn. Die verloor van iemand met een veel hogere rating dan Stijn, dus het was van tevoren al wel te verwachten dat dat zou gebeuren. 0-1 dus.

Vlak daarna was Henry’s partij ook klaar, Hij verloor helaas ook. Hij zei zelf van zijn partij dat hij kansloos was. Jammer! Volgende keer beter! Toen stonden we dus met 0-2 achter.

Daarna kwam de uitslag van Hans zijn partij binnen. Dat was gelukkig wat beter, maar wel remise. Ik zag al wel iets eerder bij zijn stelling dat er niet echt wat meer uit gehaald had kunnen worden. Hans speelde namelijk zelf ook goed (zijn tegenstander heette namelijk ook Hans). Toen was het dus ½-2½.

Daarna was ik zelf klaar. Na Hoogeveen had ik al wel gemerkt dat ik steeds beter tegen tegenstanders met een rating van ongeveer 1850 speel. Dat bleek vandaag dus ook, want ik won. Mijn partij hieronder:

Toen stond het dus 1½-2½. Die comeback was dus ook wel nodig.

Vlak na mijn partij was die van Ab ook al klaar. Hij won ook. Van zijn partij heb ik niet veel meegekregen maar zijn analyse hieronder:

Toen stond het dus 2½-2½. Weer gelijk.

Martin verloor daarna helaas. Martin speelde voor het eerst sinds een lange tijd met wit in de KNSB competitie, maar helaas is die poging mislukt. Toch maar weer terug naar zwart misschien… 2½-3½

Sjoerd kwam de dag toch weer redden, want hij won dan weer. Samen met Ab is hij nu topscorer van dit team, maar Sjoerd heeft hiervoor een partij minder gespeeld! Knap hoor Sjoerd! 3½-3½

En de winst van Sjoerd kwam ook wel goed uit, want Rients speelde als laatste nog door met een potdichte stelling met 2 torens aan beide kanten en ook nog tegenovergestelde lopers… Dat werd dus remise.

UIteindelijk zijn we dus met met 4-4 naar huis gegaan, en dat is beter dan we hadden verwacht! Nu staan we op zijn minst gedeeld laatste met SISSA 2… Nu hopen dat we weer verder naar boven komen.

2 gedachten over “De “net niet-ondergang” van Assen 2

  1. Tinus

    De invaller die niets aan het toeval overlaat. Die in zijn denken laat kijken. Die een van de betere verslagen aflevert – twee hele partijen met de nodige diagrammen. (Wat meer van dat en minder van dit had ook gemogen, hoor.) Meesterlijke ambitie, zou ik zeggen, in de ambiance van Onna. Mijn winst zat in het twee trappen op planten vorstvrij in bewaring brengen. We hebben kans om te overwinteren!

  2. Pingback: KNSB 25 november (uitslagen + verslagen) | De Schaakreporter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.