Links, rechts, links, rechts.

      1 reactie op Links, rechts, links, rechts.

Traditioneel werd de verste uitwedstrijd van het seizoen een weekendje weg. Met een glansrol voor Elmar. Een man met visie en een baard. Waar hebben we dat deze week eerder gezien? Dat deze combinatie niet altijd tot het gewenste resultaat leidt doet daar niets aan af. Met zijn twee meter en Viking uiterlijk jaagt hij menigeen vrees aan, het is echter een verademing om met hem in gesprek te gaan. Een brede maatschappelijke visie gekoppeld aan een goed stel hersenen. Altijd open voor andersmans visie en argumenten. Ter ere en glorie van onze geestelijk leider een gedichtje:

Stof
Stem
Stikstof
Voorkeursstem
Liefde
Samen

Op vrijdagavond bleken de gehaalde kratjes Grolsch soepel naar binnen te glijden, Tycho deed een schoonheidsslaapje, Tjapko en Maarten D stonden voor een dicht hek, wellicht een vroege handreiking vanuit het NSC gebied (waarin we dit weekend verbleven)?

Met Ivo en Geon op de flanken zou deze wedstrijd gewonnen moeten worden, Pieter speelde zijn eerste potje dit seizoen (eigenlijk alleen omdat er een weekendje weg aan vast zat, niet omdat hij zin had om te schaken). Arjan, van God los, pakte een gala mee. Naar horen zeggen had hij een prima slaapplaats te pakken.

Rieks verkoos de Canarische Eilanden boven NSC-gebied. Zijn basisplaats staat op de tocht. Gesprekken volgen.
Echter, de uitgangspositie in deze gesprekken zijn prima voor Rieks, het per wedstrijd, wisselende teamleiderschap, komt uitgerekend bij hem uit de volgende wedstrijd!

Bovenstaande is geschreven tijdens de rit van ons vakantiehuis naar de speelzaal, het is nu zondagochtend half 10 hoogste tijd voor een verslag van de wedstrijd.

We hadden met elkaar afgesproken dat het een soepele overwinning zou worden, zonder gekkigheid. Max Euwe 1 en LOS zouden gelijkspelen en we zouden weer (even) koploper zijn.

Een overwinning werd het, geheel soepel verliep het niet alhoewel een kleine overwinning halverwege de meeste logische uitslag was.

Als eerste klaar was onze geestelijk leider, Elmar. De mensen bij elkaar houdend, elkaar het liefst even vasthoudend, moest remise wel de uitslag zijn en dat daar enig bruut geweld aan te pas kwam om eeuwig schaak (helemaal eeuwig was het niet maar eruit lopen zou erg gevaarlijk zijn voor zijn opponent) te forceren bedekken we met de mantel der liefde.

Daarna wonnen Geon en Ivo op 1 en 8, de flanken werden goed bezet, Ivo vanaf rechts, a la Robben, naar binnen en richtte grote schade aan. Na een zet of 15 was de witte stelling van Anne Veltman geen pretje en stond hij een pion achter. Op het einde hoorden we Anne vlag roepen, het was gelukkig wel zijn eigen vlag…

Geon kreeg een gesloten Siciliaan en offerde een pion. Tegenstander Snuverink in de denktank en speelde wel de goede zetten maar net te langzaam. Met nog net ietsje meer dan zijn increment op de klok kwam de fout: stuk kwijt.

Daarna een remisegolf: Arjan, Tycho, Pieter. De één is soepeler dan de ander maar allemaal binnen de marge. Helaas verloor invaller Maarten zijn partij na lang onder druk te hebben gestaan. Derhalve 4-3 voor ons met Tjapko nog aan het spelen.

Ondertussen werden in de wedstrijd in dezelfde klasse tussen Max Euwe 1 en LOS diverse punten over en weer cadeau gedaan, om vervolgens 4-4 te spelen. Mocht Tjapko niet verliezen dan zouden we weer even koploper zijn. Volgende ronde zijn we vrij, in februari de thuiswedstrijd tegen de vrienden van LOS. Daarin zullen we zeker niet de favoriet zijn maar kunnen we wel verrASSEN.

Tjapko speelde vroeg de breekzet g4, want die kan zwart toch niet nemen verklaarde Tjapko achteraf. Zwart nam wel, nam er nog een en nog één en Tjapko stond drie pionnen achter. Dat zijn tegenstander er drie op de g lijn had staan bood enig houvast. Na wat geruil bleef er een eindspel 4 tegen 2 op e tm h over maar wel met de drie g pionnen voor zijn oppo. Uiteindelijk resulterend in 1 tegen 0 + torens. Easy draw.

Terug in het vakantiehuis zaten de pizza’s al in de oven en stond het bier koud. Mocht u ooit een feestje georganiseerd willen hebben; onze Pieter levert vakwerk af, alles is bespreekbaar. 

Geon

Uitslagen

1 gedachte over “Links, rechts, links, rechts.

  1. Pingback: KNSB 25 november (uitslagen + verslagen) | De Schaakreporter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.