Uitstekende prestaties Assenaren in thuiswedstrijd!

Gisteren had ik al kans gezien om een verslag te schrijven met daarin alle aandacht voor de prijswinnaars van ons Grand-Prix-toernooi van gisteren, en nu is het tijd om de Assenaren in het zonnetje te zetten. Zes van onze jeugdleden hadden zich aangemeld, maar helaas moest Nena alsnog afhaken, waardoor er vijf overbleven, waaronder twee debutanten. Ik durf gerust te stellen dat het ze uitstekend afging!

In de schaduw van de ijzersterk bezette A-groep mochten Andrii en Stijn uitkomen in de B-groep, en beiden begonnen meteen goed met een overwinning. Voor Stijn zal dat extra prettig zijn geweest, want hij versloeg Imara Hardeman, van wie hij naar mijn weten nog nooit had gewonnen, en meestal vrij kansloos had verloren. Altijd leuk om zo’n horde te overwinnen! In de tweede ronde wist ook Andrii Imara te verslaan, maar Stijn ging onderuit tegen het nieuwste talent van SC Haren Bram Baarspul, die als laatste geplaatst de groep op zijn naam zou schrijven! In de derde ronde won Stijn het Asser onderonsje, maar daarna was voor hem de koek op en kwam er in de laatste twee ronden niets meer bij. Ook Andrii verloor in de vierde ronde, en met een slotpartij tegen groepsfavoriet Theo Kudernac leek het lastig te worden om nog een prijs te pakken. Theo was echter niet bepaald in vorm en had slechts anderhalf punt verzameld, en toen hij in de slotronde even niet oplette pende Andrii zijn toren. Dat was voldoende voor Theo om onmiddellijk op te geven, en dus was Andrii een belangrijk punt rijker! Stijn eindigde uiteindelijk met 2 uit 5 als ongedeeld vierde, maar Andrii finishte met 3 uit 5 op de gedeelde tweede plaats, en omdat hij de onderlinge partij had gewonnen kreeg hij de tweede prijs!

In groep F maakte Tydo zijn debuut op dit niveau. Op grond van zijn prestaties in onze interne jeugdcompetities had ik besloten hem in deze groep in te delen, en dat bleek een gouden greep, want Tydo bleek het niveau makkelijk aan te kunnen. Wat heet: na een bye in de eerste ronde stond hij in zijn eerste vijf partijen slechts een halfje af, en had bij het ingaan van de laatste ronde een vol punt voorsprong! Helaas maakte hij het spannend door een mat te overzien, en zag daardoor concurrente Rosan Tollenaar, die hem eerder op remise had gehouden, alsnog langszij komen. Tydo bleek echter een Sonneborn-puntje meer te hebben dan Rosan, en daardoor werd hij alsnog uitgeroepen tot groepswinnaar!

In groep G komen we Wessel tegen. In de eerste versie van de indeling zat hij nog in groep H, maar door het uitvallen van enkele sterkere deelnemers schoof hij een groep op. Gelukkig bleek dat niets uit te maken, want na een nederlaag in de eerste ronde stelde Wessel orde op zaken door zijn resterende partijen allemaal te winnen, en omdat de rest van de groep elkaar onderling afmaakte had hij bij het ingaan van de laatste ronde twee punten voorsprong! Daarmee was Wessel al zeker van de eerste prijs, en omdat hij oneven was kon hij daar in de laatste ronde in alle rust van genieten ūüėČ

Tenslotte speelde in de J-groep Hidde Cornet mee. Zoals ik in mijn voorbeschouwing opmerkte was dit de eerste keer dat hij met de klok speelde, en dat is altijd even wennen. Op grond van zijn prestaties bij het BSSK had ik besloten Hidde niet in de laagste groep in te delen, en hij begon inderdaad goed met een overwinning. Daarna werd het echter lastiger, en bleek het gebrek aan ervaring toch een grote rol te spelen. In de vierde ronde pakte Hidde nog met enig geluk een puntje omdat zijn tegenstandster met een toren en een loper meer door de vlag ging, maar de rest van zijn partijen ging helaas verloren. De score bleef daardoor steken op 2 uit 7, wat voldoende was voor een zesde plaats. Desondanks hoop ik dat het een goede ervaring voor Hidde is geweest, en dat het naar meer smaakt!

Van links naar rechts: Tydo, Wessel, Andrii en Stijn (Hidde was helaas al naar huis)

Opnieuw een mooie prijzenoogst dus! Het volgende Grand-Prix-toernooi is op 16 maart in Emmen, maar een week eerder vindt het grote open toernooi van SC De Paardensprong al plaats. Daar heb ik onze prijswinnaars van gisteren Andrii, Tydo en Wessel al op de deelnemerslijst zien staan; hopelijk komen er meer Assenaren bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.