Assen I derde in achttallencompetitie na nederlaag in slotronde

Assen I kon na de grote overwinning die SISSA I afgelopen dinsdagavond behaalde al geen kampioen meer worden, maar met een stunt tegen topfavoriet Groninger Combinatie I kon nog een tweede plaats bereikt worden. Dat heeft er waarschijnlijk geen moment ingezeten, al hadden er meer bordpunten behaald kunnen worden dan de 2 die we uit het Denksportcentrum wisten mee te nemen…

Geon was de enige die won; hij speelde op eigen verzoek op bord 7, kreeg daar de zwakste tegenstander, en had niet veel moeite de vijandelijke koning onder de voet te lopen. Remise was er voor Tycho, die een lastig eindspel knap remise keepte, en voor Henry, die waarschijnlijk gewonnen stond maar onder tijdsdruk genoegen nam met een halfje. De anderen verloren, maar op meerdere borden leken we halverwege de avond goed te staan. Helaas ging het dus op al die borden uiteindelijk toch mis, al heb ik door tijdnood in mijn eigen partij niet echt kunnen volgen hoe.

6 – 2 verlies dus, en daardoor is Groninger Combinatie I kampioen en eindigen wij als derde. Op 6 juni kan het bekerteam revanche voor ons nemen, want dan mogen zij in Leek aantreden in de finale tegen, jawel, de Groninger Combinatie!

Teampagina
Uitslagen (NOSBO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.