Asser jeugd in actie in NK Basisscholen en Grand Prix Haren

Gisteren (1 juni) was het weer een drukke dag voor onze jeugdleden, want er stonden maar liefst twee toernooien op het programma!

Allereerst waren er de halve finales van het NK Basisscholen, waar de Veldkei zich voor had geplaatst door als vierde te eindigen in het NOSBO-kampioenschap. Zowel in Arnhem (waar de Veldkei mocht spelen) als in Kruiningen traden 32 teams aan, waarvan de beste 12 zich zouden plaatsen voor de finale, die volgende week in Arnhem plaatsvindt.

Helaas lukte het de Veldkei net niet om zich te plaatsen voor de finale. De start was nog uitstekend met 5 matchpunten uit de eerste drie wedstrijden, maar daarna gingen de volgende drie wedstrijden achter elkaar verloren en was de top-twaalf uit zicht. Gelukkig werd de laatste wedstrijd nog wel in winst omgezet, waardoor de heren in ieder geval met opgeheven hoofd afscheid konden nemen van dit kampioenschap!

Alle uitslagen en standenPersoonlijke resultaten De Veldkei

Daarnaast was er in Haren het voorlaatste Grand-Prix-toernooi van dit seizoen, en daar kwamen nog eens twee clubgenoten in actie!

Doordat er nogal wat toppers ontbraken omdat zij in het NK Basisscholen uitkwamen, mocht Andrii tot zijn verrassing zijn debuut maken in de A-groep. Helaas ging dat niet helemaal zoals gehoopt; alle partijen gingen verloren… Qua spel had Andrii wat mij betreft absoluut een puntje of twee verdiend, en met name in de eerste twee partijen kwam hij ook dichtbij de overwinning, maar in beide partijen ging het uiteindelijk toch mis. Jammer, maar dit soort dingen hoort er bij!

Ook Wessel speelde in een voor hem ongebruikelijk hoge groep, namelijk groep C. Ook met hem ging het lange tijd niet naar wens, want hij begon met één punt uit de eerste vier partijen… Met twee overwinningen in ronde 5 en 6 had hij ineens weer uitzicht op een prijs, maar in de laatste ronde moest hij nog aantreden tegen de sterkste speler van de groep, en die bleek zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te groot. 3 uit 7 en een gedeelde vijfde plaats voor Wessel dus, maar in het algemeen klassement staat hij nog altijd in de top-tien!

Alle uitslagen en standen

Geen grote successen dus deze keer, maar het kan dan ook niet iedere week feest zijn. Volgende week zondag vindt de laatste Grand Prix van het seizoen plaats; vijf Assenaren hebben zich daar al voor aangemeld!

2 gedachten over “Asser jeugd in actie in NK Basisscholen en Grand Prix Haren

  1. Tinus Spriensma

    Blijft De Veldkei de schaakschool van Assen? Met de club-locatie in de wijk (Peelo) moet dat kunnen.

  2. Tinus Spriensma

    Blijft De Veldkei de schaakschool van Assen? Met de club-locatie in de wijk (Peelo) moet dat kunnen. Wie kon het bedenken?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.