Paasschaken 2010…

      Geen reacties op Paasschaken 2010…

Verslag: Maarten B.

Het Paasschaken van 2010 kende een zeer verassende winnaar, daar zal later meer duidelijkheid over komen. Het is alweer een tijdje geleden dat het Pasen was, immer Koninginnendag staat alweer voor de deur. Dit wil niet zeggen dat de prestatie die met Paasschaken is geleverd meteen teniet moet worden gedaan. Vandaar toch nog dit ietwat verlate verslag.

De avond begon erg mooi en we waren bijna continu met een even aantal waardoor de opzet van het Paasschaken gehandhaafd kon worden. Dit was met zijn 4-en twee tegen twee spelen zonder overleg. Uiteraard werd de loting gedaan aan de hand van de verschillende kleuren Paaseieren. Dit leverde leuke koppels op en sommige mensen hadden dan ook geen klagen wat betreft medespelers of tegenstanders. Al met al een dolle bende dus. Die dolle bende ontstond niet omdat er de gehele avond alleen maar koffie, thee en water werd gedronken. Neen, uiteraard waren er voldoende sappen aanwezig die alcohol met zich mee droegen en zo kwam dat ook bij de spelers terecht. Iets wat de ene beter kon hebben dan de andere. Uiteraard waren er lekkere chocolade-eitjes en natuurlijk waren er nog meer overheerlijke snuisterijen aanwezig.

Over naar de wedstrijden. Die waren spannend, onnavolgbaar en soms een beetje weerzinwekkend. Na 8 ronden ging Ivo fier aan kop met 8 uit 8. Op de voet gevolgd, met een gepaste afstand, door Geon Knol en Pieter Tromp met 6,5 punt. De namen worden even uitgeschreven, want sommigen zullen gefronste wenkbrauwen krijgen bij de naam Geon Knol. Kennen we die? Voor de mensen die meer in het toernooileven zitten en de KNSB competitie een beetje volgen, weten dat Geon bij Purmerend in de 1e klasse speelt en dit jaar net geen kampioen is geworden. Een verassende, en ook welkome, deelname was het echter wel aan het Paasschaken. Ivo verspeelde na de achtste ronde alle kansen op de Paasschaaktitel door naar huis te gaan. Nou ja, misschien lag dat ook wel niet helemaal aan zichzelf. Feit was volgens mij wel dat hij de dag erna wel weer een topprestatie had afgeleverd dus het was goede zet!

Aan het einde van het liedje was Geon eigenlijk kampioen met 9,5 uit 12! Een GM-norm volgens mij. De gedeelde tweede plaats was voor zowel Pieter als Renze. Nu wil het geval dat Geon er niet met de hoofdprijs (een heerlijke grote chocoladepaashaas) aan de haal wilde gaan. Nu waren Renze en Pieter dus gedeelde nummers 1. Om uit te maken wie er kampioen werd moest er gevluggerd worden. Dit werd een gedecideerde 2-0 voor Renze waarbij Pieter het moest doen met de tweede prijs. Een zak vol met grote paaseieren. Voor de derde plek waren ook twee kandidaten, Ivo en Rieks. Omdat Ivo er niet meer was kreeg Rieks reglementair de zak met wat kleinere paaseieren mee.

Dan nog de klapper, de troostprijs. Uiteraard was die er ook. Deze ging ook via twee vluggerpartijen. Ware het niet dat de stand 1-1 eindigde tussen de kemphanen Henk en Martin. Nu moest er dus een geniale oplossing bedacht worden. Deze kwam ook uit de hoek van de dronken monden en zo ontstond het familieschaak. 7 tegen 6 personen omdat de rest al weg was. Dit duel werd gewonnen door team Henk en team Martin kon afdruipen. Echter werden de prijzen niet zelfzuchtig meegenomen naar huis, maar lekker verorberd in de speelzaal door iedereen. Een topavond en zeker voor herhaling vatbaar. Jan bedankt voor het open stellen van de tekenplank en een ieder die in organisatie zat, met name Pieter, dank voor het organiseren.

Nog even door de goede orde de score van alle personen op een rijtje.

Geon Knol9,5
Pieter Tromp8,5
Renze Rietveld8,5
Ivo Maris8
Rieks Taal8
Ben van Os6,5
Maarten Dijkstra6
Jan Boer5,5
Jan Kuperus5,5
Gertjan Haan5
Maarten Hoolsema5
Maarten Bosma4,5
Elmar Hommes4
Daniël Kuperus3,5
Henk Kuperus2,5
Martin van Velzen2,5
Ted Ploegmakers1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.