Indeling NOSBO-competitie en -beker bekend

De indeling voor de NOSBO-competitie is dit weekeinde op de NOSBO-website verschenen. Voor ons achttal en viertal zijn er wat veranderingen ten opzichte van vorig seizoen:

  • De achttallencompetitie is in twee fasen opgedeeld, in een poging zowel de reisafstanden als de onderlinge krachtsverschillen in te perken. De eerste fase is min of meer regionaal ingedeeld; Assen I zal uitkomen tegen Groninger Combinatie IV en de zuidelijke teams ESG I, Hoogeveen I en Het Kasteel II. In de tweede fase spelen alle nummers 1 en 2, 3 en 4, en 5 en 6 uit de eerste fase tegen elkaar, waarbij de onderlinge resultaten uit de eerste fase worden meegenomen.
  • In de viertallencompetitie waren er slechts acht inschrijvingen; deze zijn allemaal in één groep ingedeeld. Assen II heeft hierbij het geluk de twee verst weg gelegen tegenstanders (Westerwolde I en Middelstum II) thuis te treffen, en mag bovendien 6 van de 7 wedstrijden op vrijdag spelen.

Assen IAssen II

De bekercompetitie is net als vorig seizoen gesplitst in een open toernooi, een toernooi voor spelers met een KNSB-rating van maximaal 1900, en een toernooi voor spelers met een KNSB-rating van maximaal 1650, waarbij de ratinglijst van september 2023 als maatstaf wordt aangehouden. De eerste twee ronden zijn ingedeeld; voor details verwijs ik naar de teampagina’s.

Opent/m 1900t/m 1650

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.