Assen 1 wint ook tweede wedstrijd ruim

Assen 1 heeft zijn vliegende start in de KNSB-competitie doorgezet door de lastige uitwedstrijd tegen Apeldoorn 2 met 2½ – 5½ te winnen. Ivo leed een zeldzame nederlaag, maar aan de andere kant trokken de nieuwe aanwinsten Tycho en Jaël (met een flinke dosis geluk, volgens het verslag van Apeldoorn) allebei aan het langste eind, en boekte invaller Maarten H. zijn eerste succesje op dit niveau door een tegenstander op remise te houden waar hij vorig jaar nog van verloor. Na twee ronden is Assen 1 daarmee nog zonder puntverlies en staat het team met een voorsprong van 3½ bordpunt op Amersfoort, het enige andere team dat zijn eerste twee wedstrijden won, bovenaan!

Voor de andere twee teams was helaas minder succes weggelegd. Assen 2 moest met 3 invallers op bezoek bij het verjongde Staunton 2, dat in de eerste ronde al Tjonger Aa Linde beentje had gelicht, en had een complete off-day. Na ongeveer een uur spelen zag het er nog goed uit, maar daarna viel de ene Asser stelling na de andere in elkaar, en uiteindelijk konden alleen Martin en invaller Sjoerd een halfje uit de strijd slepen… Assen 3 stond na een vooruitgespeelde partij 1 – 0 achter tegen favoriet ESG 2, maar maakte de achterstand op de wedstrijddag zelf weer goed en nam daardoor een matchpunt mee uit Emmen. Opvallend genoeg werden overigens in deze wedstrijd zes van de acht partijen door de zwartspeler gewonnen!

Resultaten: Assen 1Assen 2Assen 3

1 gedachte over “Assen 1 wint ook tweede wedstrijd ruim

  1. Tinus

    Ik zie met wat ongeduld uit naar iets van ScA 1. Zal dat nooit komen? ScA 1 koestert jonge talenten. Ik ben ook wat jaloers op hen, maar dat helpt geen sier. ScA 3 doet hetzelfde en met succes – zij nemen mijn plaatsje terecht in. Voor ScA 2 kunnen we terecht bij Staunton: https://sgstaunton.nl/oeps-staunton-2-staat-bovenaan/ Daarin wordt opgebiecht dat iets een diagram verdient. Bord 1 was dus terecht bord 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.