Ook op Schiermonnikoog mooie prestaties voor Asser jeugd!

Gisteren (14 oktober) was het tijd voor wat als één van de hoogtepunten op de NOSBO-jeugdkalender wordt gezien, namelijk het Grand-Prix-toernooi op Schiermonnikoog. Helaas is het voor mij als eenling niet bepaald praktisch om een volledige dag uit te trekken om dat toernooi te bezoeken, maar aangezien ook nu weer de uitslagen live te volgen waren was dat ook niet echt nodig. Ook nu bleek dat weer zeer de moeite waard, want het ging weer uitstekend met de vijf deelnemende Assenaren!

Helaas ging het niet met alle Assenaren even goed. Andrii mocht voor het eerst in groep B uitkomen en begon ook goed met een overwinning, maar daarna was de koek meteen op en verloor hij zijn resterende vier partijen, en in groep G haalde Thijs anderhalf punt uit zijn twee witpartijen, maar met zwart bleef zijn score op 0 uit 3 steken… Wessel kwam nog wel dicht bij een prijs: hij begon in groep L uitstekend met 3 uit 3, maar verloor daarna drie keer op rij. Gelukkig wist hij zijn laatste partij nog te winnen van een tegenstander die hij al vaker tegen is gekomen op GP’s en eindigde daarmee nog als gedeeld tweede met drie anderen, maar op SB-punten viel hij net buiten de prijzen. Jammer, volgende keer beter allen!

Ook Nena eindigde, na in groep I met 1 uit 3 begonnen te zijn, met 4 uit 7 op een met drie anderen gedeelde tweede plaats, maar in tegenstelling tot Wessel waren de Sonneborn-punten haar wél gunstig gezind. Helaas lees ik net in het verslag van de organisatie dat Nena de barrage om de tweede prijs verloor, maar een derde prijs is ook prachtig!

Het hoogtepunt van de dag was echter het geweldige resultaat dat Stijn uit de hoge hoed toverde. Hij was namelijk in topvorm in groep D en wist al zijn partijen te winnen! Ik heb al een tijdje de indruk dat Stijn steeds beter gaat spelen; zijn invalbeurten in de eerste twee wedstrijden van Assen 2 hebben nog geen punten opgeleverd, maar aan de andere kant is hij er beide keren zeker niet kansloos afgeveegd. Dan is het des te leuker dat hij, nu de tegenstand een keer van gelijkwaardig niveau was, zijn groei op deze manier gestalte kan geven: als enige speler in de groepen van 6 zonder puntverlies, en de hoogste W-We van al die groepen. Klasse Stijn, ga zo door!

Weer twee prijzen erbij dus! Het volgende Grand-Prix-toernooi laat ook niet lang op zich wachten: op 28 oktober is de Grand Prix van Buitenpost aan de beurt. Helaas zal ik ook die moeten laten schieten, omdat ik zelf die dag de laatste ronde van het toernooi in Hoogeveen speel… Bij deze wil ik iedereen die in Buitenpost mee gaat doen alvast veel succes wensen!

Verslag organisatie
Uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.