Mijn mooie prestatie op het Hoogeveen Schaaktoernooi!

Na 2 maanden wachten is het eindelijk zover. Weer een mooi toernooi waar ik aan mee kan spelen wat niet al té ver weg is. Want om heel eerlijk te zijn, het ONJK in Dieren was net iets te veel van het goede.

Maar goed, voor mijn ratingniveau van 1450 heb ik veel beter gespeeld dan ik had kunnen dromen. Uiteindelijk heb ik 5 uit 9 gescoord met onder andere overwinningen op 2000-spelers. Daarom heb ik mijn 2 mooiste partijen eruit gehaald die ik in Hoogeveen heb gespeeld die ik wou delen.

Ronde 6: Mattias Bosveld – Mark de Graaf (1-0)

Ronde 7: Bruno Jelic – Mattias Bosveld (0-1)

Voor deze partij zat ik al op een winstreeks van 3, waaronder 2 overwinningen op 1700-spelers. Na afloop van de partij zei Bruno ook al meteen dat hij mij onderschat had. Hij dacht zelf: “Oh, een 1400 maar. Die moet ik zo kunnen hebben!”. Dus niet! Zelfs een 1400 kan briljant spel spelen. Ik zou zelf eerder naar de leeftijd van je tegenstander kijken dan de rating, de leeftijd zegt in de meeste gevallen meer over je tegenstander.

Terwijl ik dit verslag aan het schrijven ben zie ik net dat de nieuwe ratings gepubliceerd zijn door de NOSBO. Wat toevallig! Hun verslag is hier te vinden. Hieronder mijn ratingstijgingen:

StijgingNieuwe rating
Jeugdrating3231648
Seniorenrating2001653

De resultaten van alle partijen van mij kunt u hier vinden.

De rest van de uitslagen en de website van het toernooi hieronder:

Toernooisite

OpenIvo
Amateurs OchtendGeonWaheeb en Henry
Amateurs MiddagGeonMartin en Léon

2 gedachten over “Mijn mooie prestatie op het Hoogeveen Schaaktoernooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.