Assen 3 aan de leiding in 6A!

      1 reactie op Assen 3 aan de leiding in 6A!

Gisteren (4 november) speelden voor het eerst alle drie KNSB-teams thuis, iets dat overigens dit seizoen verder nog slechts één keer zal voorkomen… Assen 1 kreeg het sterke SG Max Euwe 1 op bezoek; dit team speelde 10 jaar geleden nog in de Meesterklasse, en het verschil in ervaring op dat niveau gaf uiteindelijk de doorslag. Ivo wist als enige een vol punt over de streep te trekken, en daarnaast werden nog drie verdienstelijke remises geboekt, maar daarbij bleef het, en dus werd het een 2½ – 5½ nederlaag. Opvallend detail is trouwens dat alle teams in 2A nu al minimaal één nederlaag hebben moeten slikken! Assen 2 kwam dichtbij een stunt tegen favoriet O&O Kampen, maar kon het net niet rondbreien. Maarten D. en invaller Sjoerd wonnen mooie partijen en Ab, Martin en invaller Mattias (opnieuw tegen een 1850-speler!) haalden al even mooie halfjes binnen, maar verder kon er niet gescoord worden: 3½ – 4½ verlies. Voor Assen 3 was er gelukkig wél succes weggelegd; zij ontvingen Apeldoorn 5, en bleef de aanstormende jeugd met 5 – 3 de baas, en staat daardoor na twee ronden aan de leiding!

Uitslagen: Assen 1Assen 2Assen 3

1 gedachte over “Assen 3 aan de leiding in 6A!

  1. Tinus

    Assen 3 “bleef de aanstormende jeugd met 5 – 3 de baas”. Ik ben via de FIDE-ID’s aan de “bouwjaren” van vijf gekomen. Laurens Roelofs* 2009, Rick Roelofs 2011, Raul Carretero de Jong 2011, Hidde Weller 2011, Felix Pels* 2011, Alec Pantus 2008. Ja, misschien “jeugd” te noemen; de meesten (2011) nog maar net knapen en nog lang niet vent. Met * wonnen zelfs hun partij. Maar liever dan “aanstromend” is mij “gerijpt en gevormd”. Daarvan telde Assen 3 er twee winnaars. Goed voor 5-3!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.