Jaël snelschaakkampioen na nek-aan-nek-race

Het nieuwe jaar werd gisteren (5 januari) zoals gebruikelijk afgetrapt met het snelschaakkampioenschap. De bezetting was iets minder sterk dan vorig jaar; twee deelnemers minder, en slechts één speler van Assen 1 deed mee… Ook opvallend was dat van de 15 deelnemers van vorig jaar slechts vier ook nu meededen, en dat de helft van het deelnemersveld van dit jaar ten tijde van het kampioenschap van vorig jaar nog geen lid van onze club was!

Maarten D. en Jaël waren op papier de twee sterkste deelnemers, en zij domineerden dan ook het kampioenschap. De onderlinge partij in de vijfde ronde eindigde na een chaotische slotfase in remise, maar terwijl Jaël de rest van zijn partijen in winst omzette, moest Maarten nog een halfje afstaan, en dat verschil bleef tot het einde toe in stand. Met de prachtige score van 11½ uit 12 werd Jaël daarmee de eerste jeugdspeler die het snelschaakkampioenschap op zijn naam schreef sinds Tycho dat zeven jaar geleden lukte! Met dat extra halfje minder werd Maarten uiteraard wel tweede; op maar liefst twee punten achterstand legde Sophie beslag op de derde plaats, maar zij was wel degene die Maarten die extra remise afsnoepte en daarmee een beslissende rol in het kampioenschap speelde!
Overigens bleef de vrouwelijke inbreng in dit kampioenschap (de eerste sinds 2019!) niet tot alleen Sophie beperkt, want ook jeugdspeelster Nena waagde het erop. En niet zonder succes ook, want ze wist zowaar drie partijen te winnen! Volgende week mag zij opnieuw aan de bak, want dan vindt het snelschaakkampioenschap van de jeugd plaats.

Uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.