Tydo pakt snelschaaktitel jeugd na zinderende slotfase

Ook de jeugd mocht het nieuwe jaar openen met hun snelschaakkampioenschap, en met 9 deelnemers hadden we een behoorlijke bezetting. Vooraf waren Stijn en Mathies de favorieten, maar geen van beiden zou kampioen worden!

Mathies, de kampioen van vorig jaar, had een tijdje niet geschaakt en dat was te zien: in iedere partij kwam hij in problemen met de tijd, en hij zou uiteindelijk al zijn partijen verliezen… Stijn deed daarentegen tot de laatste ronde mee, ondanks een nederlaag in de derde ronde, maar ook zijn laatste partij verloor hij, en daardoor ging de titel aan zijn neus voorbij.
Wessel ging daarentegen als een speer van start, won zijn eerste vier partijen en stond bij het ingaan van de laatste ronde een punt los. Toen ging het echter mis: Chris wist hem te verslaan en kwam daardoor alsnog langszij, evenals Tydo die daarmee hoogstpersoonlijk Stijn uitschakelde voor het kampioenschap.
Gelukkig konden Wessel, Tydo en Chris nog een half uurtje langer blijven en konden we een barrage spelen om het kampioenschap. Daarin versloeg Tydo in de eerste partij Wessel en nam daarmee revanche voor zijn nederlaag eerder op de avond. Chris kon het kampioenschap nog uitstellen door met wit minimaal remise te spelen, maar opeens mocht Tydo matgeven, en daarmee kroonde hij zich tot snelschaakkampioen van de jeugd!

Uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.