Assen 1 aan kop na eclatante zege, Assen 2 en 3 grijpen naast matchpunten

De eerste wedstrijd na de winterstop is voor Assen 1 uitstekend verlopen: LOS, waar vorig seizoen al met 6½ – 1½ van werd gewonnen, werd ditmaal met een 6 – 2 nederlaag terug naar Groningen gestuurd. Door deze overwinning gaat Assen 1 nu aan kop met evenveel matchpunten als Amersfoort, maar drie bordpunten meer, en heeft het team het kampioenschao in eigen hand!
Voor Assen 2 en 3 was helaas minder succes weggelegd. Assen 2 kwam dichtbij een matchpunt tegen het sterke ZSG, maar moest alweer de derde 3½ – 4½ thuisnederlaag van het seizoen slikken, en is daardoor weer naar de laatste plaats afgezakt. Het verschil met de vijfde plaats is echter slechts twee matchpunten, dus degradatie is nog lang geen feit! Ook bij Assen 3 zag het er lange tijd niet slecht uit, maar nadat enkele goed ogende stellingen toch nog verloren werden ging Groninger Combinatie 6 er alsnog met een 3 – 5 overwinning vandoor. Het kampioenschap is daarmee definitief verkeken; volgend seizoen opnieuw proberen dus!

Uitslagen: Assen 1Assen 2Assen 3

1 gedachte over “Assen 1 aan kop na eclatante zege, Assen 2 en 3 grijpen naast matchpunten

  1. Pingback: KNSB 3 februari met uitslagen Update 5- feb | De Schaakreporter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.