Assen 3 prima uit de startblokken

      Geen reacties op Assen 3 prima uit de startblokken

Assen 3 is, ook nu de oudere jeugd naar Assen 2 is verhuisd, nog altijd een team om rekening mee te houden, en Groningen 3 mocht dat dinsdagavond 30 oktober ondervinden. 2 – 4 werd het, en een jonge debutant (ik hoef vast niet te vermelden wie) speelde een beslissende rol.

  Groningen 3   1479 - Assen 3      1443 2 - 4
1. Michiel Meeuwsen 1502 - Maarten Bosma   1615 1 - 0
2. Wim Krijnen   1496 - Ben van Os    1615 0 - 1
3. Paul Zilverberg 1559 - Geert Douwe Horst 1391 ½ - ½
4. Broer Akkerboom 1452 - Tinus Spriensma  1449 ½ - ½
5. Durk Elzinga   1385 - Tycho Bruggink  1147 0 - 1
6. Joost Roovers     - Remco Bruggink     0 - 1


Verslag van Ben op het forum:

En we zijn klaar!

Op bord 4 viel als eerste de beslissing, bij Tinus. Zijn tegenstander deed de zetten “die Wout Knol ook altijd tegen de Grunfeld speelt” en Tinus was dik tevreden dat hij de stelling gelijk hield en een mooie remise binnenhaalde.

De volgende was ikzelf, Ben dus, op bord 2: In een door wit wat atypisch aangepakte Siciliaan won mijn tegenstander een pion maar koos vervolgens een ongelukkig plan dat hem 2 pionnen kostte. Ik ging dus een eindspel in met een pluspion, allebei een toren en gelijke lopers. Dit wist ik goed te winnen.

Tycho op bord 5 had in een gesloten stelling betere en diepere plannen dan zijn tegenstander en ging er met een verdiend punt vandoor na het winnen van 2 pionnen op de damevleugel.

Remco op bord 6 maakte het winnende punt – hij kwam redelijk gelijk uit de opening en de rest heb ik eerlijk gezegd niet zo meegekregen….

Maarten (B.) kon het helaas niet bolwerken. Zijn tegenstander had hem ten kostte van 2 pionnen volledig in weten te snoeren en net toen Maarten door middel van solide spel zich had weten te bevrijden koos hij een verkeerde zet en verloor door een lullige aftrekaanval een kwaliteit. Hij vocht dapper door maar moest uiteindelijk toch de handdoek in de ring gooien.

Teamcaptain Geert Douwe zat er het langst. Hij probeerde lang in een gelijke stelling een voordeel te vinden maar moest uiteindelijk na alle stukken afgeruild te hebben in een potremisestelling in een half punt berusten.

Al met al een 4-2 overwinning dus, een mooi begin! Dank ook aan Pieter die de moeite nam om (bij een uitwedstrijd nota bene 😉 ) ons aan te komen moedigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.