Grand-Prix-prijzencollectie verder uitgebreid

Afgelopen zaterdag (1 maart) was het weer tijd voor een Grand-Prix-toernooi; in Tolbert vond het gezamenlijke toernooi van de schaakclubs Leek en Roden plaats. Helaas was de opkomst van de Assenaren ditmaal zeer mager: slechts drie clubleden en één NotaBene-leerling deden mee…

Jesper is onze vaste klant in groep A, en na zijn geweldige prestatie van vorige week was hij nu min of meer tot topfavoriet gebombardeerd. Helaas kwam dat er niet helemaal uit; door de grote drukte in de zaal (iedereen zat bij elkaar!) was het af en toe zeer rumoerig en dat komt Jespers spel niet ten goede. Gelukkig wist hij, na twee keer gewonnen en twee keer verloren te hebben, zijn laatste partij nog te winnen vanuit een slechte stelling, en dat leverde alsnog 3 uit 5 en een derde prijs op!

Tristan speelde in groep C, en weerde zich zeer goed: al in de eerste ronde boekte hij een zwaarbevochten remise, waar hij bijna al zijn tijd voor nodig had! Helaas had dat een minder goed effect op de volgende partijen, en ook de drukte in de zaal zal een rol hebben gespeeld; 2 uit 7 was de uiteindelijke score voor Tristan, overigens niet eens heel slecht want de groep was wel erg sterk!

Lyne begon in groep D met 2 uit 2, maar daarna ging het helemaal mis: er kwam geen enkel punt meer bij. 2 uit 7 dus en een gedeeld zesde plaats, dat is niet waar je van droomt na zo’n start…

Frank N. was zoals altijd de NotaBene-vertegenwoordiger. Hij begon in groep I met een vrije ronde, verloor daarna zijn eerste partij, maar was toen losgekomen en won alle overige partijen (soms met hulp van de tegenstander, dat wel), en pakte daardoor met 5 uit 6 de hoofdprijs!

Toch weer een 50%-score qua prijzen, dus relatief gezien ging het gewoon prima! Over twee weken staat ons eigen toernooi op het programma; dan zullen er toch wel meer Assenaren meedoen!?

Resultaten (NOSBO)Foto’s (Facebook)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.