Assen 1 weet weer wat winnen is

      Geen reacties op Assen 1 weet weer wat winnen is

Verslag: Sjoerd

Na start van één uit drie – die op papier overigens zeer uitlegbaar is – moesten we proberen boven onszelf uit te stijgen. Dat lukte ditmaal weer eens. Misschien komt het doordat we underdog waren, wat versterkt werd door een wel zeer ongelukkige start van Elmar, die getroffen werd door een bizarre en letterlijke vorm van schaakblindheid.

Met deze vroege en eenvoudig verkregen 1 – 0 voorsprong sukkelde Amersfoort onmiddellijk in slaap, want op alle borden was de stand of in evenwicht of in het voordeel van ons.

Rieks trok de stand gelijk, door een strakke aanvalspartij neer te zetten.

Pieter bracht ons vervolgens op voorsprong door een solide overwinning op Jeroen Bügel.

De in een uitstekende vorm verkerende Arjan werd voor het eerst op bord één geposteerd en de positie van kopman maakte hij volledig waar.

Geon had tegen Jeanine de Cloet voortdurend initiatief. Om haar verdediging op orde te houden investeerde zij veel tijd wat haar in de tijdnoodfase opbrak.

De 4 – 1 voorsprong werd door Amersfoort teruggebracht tot 4 – 2. Gertjan speelde erg goed tegen teamleider Joeri Piet, maar verbruikte wel erg veel tijd. Die tijdnood brak hem op in het eindspel tegen een ijzersterk loperpaar.

Held van de middag werd Martin – die op de valreep moest invallen voor de zieke Tycho – en die met zwart op bord vier de Amersfoortse topper Dimitri van Leent tegenover zich kreeg. Alle stukken bleven hier lang op het bord en Martin was duidelijk in zijn nopjes met de stelling.

Frank tenslotte leverde een belangrijke bijdrage aan het slopen van het moraal van Amersfoort, door zijn tegenstander volledig weg te spelen. Lange tijd stond hij huizenhoog gewonnen, maar niets is moeilijker dan het winnen van een gewonnen stelling. Zijn tegenstander hield de deur dicht en het lukte Frank niet om met een pion en een kwaliteit meer die deur te openen. Toen de remise een feit dreigde te worden greep Frank ernstig mis en verloor volledig ten onrechte.

Ondanks een blijkbaar foutieve routebeschrijving voor het openbaar vervoer wist Wout Knol de speelzaal te bereiken. Zijn steun was van onschatbare waarde voor het team.

De gedetailleerde uitslagen zijn:

  Amersfoort    2074 - Assen        1999 3½ - 4½
1. René Tonnon    2066 - Arjan Dwarshuis   1998 0 - 1
2. Jeroen Bügel   2156 - Pieter Tromp    2064 0 - 1
3. Henrik Porte   2050 - Frank van der Werff 2012 1 - 0
4. Dimitri van Leent 2240 - Martin van Velzen  1878 ½ - ½
5. Gerard van Otten 2014 - Rieks Taal     2066 0 - 1
6. Peter Reedijk   2026 - Elmar Hommes    2054 1 - 0
7. Joeri Piet    2020 - Gertjan Haan    1832 1 - 0
8. Jeanine de Cloet 1998 - Geon Knol      2088 0 - 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.