Mooie resultaten in Grand Prix Hoogeveen!

Er zijn dit jaar niet heel veel verslagen verschenen van Grand-Prix-toernooien, en ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen kans heb gezien er één te bezoeken. Het aantal deelnemers van onze vereniging is ook wel wat laag: alleen Stijn en Wessel doen regelmatig mee… Het zou leuk zijn als onze nieuwere jeugdleden volgend seizoen ook deze stap wagen, en wat mij betreft zouden ze helemaal geen gek figuur slaan! Ook het toernooi van afgelopen zaterdag in Hoogeveen heb ik aan me voorbij laten gaan, maar achteraf heb ik daar wel spijt van. Naast Wessel deden daar twee (mogelijk) toekomstige leden mee, en ze deden het allen prima!

Allereerst dus onze vaste klant Wessel, die ditmaal in de G-groep uitkwam. Na twee overwinningen (waaronder op de uitwindelijke groepswinnaar, als enige!) verloor hij de derde partij, maar nog twee overwinningen later had hij nog altijd kans op de eerste prijs. Helaas moest hij het in de laatste ronde met zwart opnemen tegen de op papier sterkste speler van de groep, en ging de partij verloren. Gelukkig was Wessel al zeker van een prijs; het werd op onderling resultaat plaats 3. Ook lang niet verkeerd!

Als tweede deelnemer met een Assen-connectie wil ik Nena Bruins noemen. Zij is lid van SC Hoogeveen, maar woont in Assen, heeft al een keer meegedaan op onze jeugdclubavond, en wordt mogelijk komend seizoen ook echt lid bij ons! Zaterdag speelde ze in de D-groep, waar de verschillen heel klein waren: iedereen verloor minimaal twee keer! Nena begon ongelukkig met met 0 uit 2, maar met vier overwinningen op rij kwam ze nog heel dicht bij de groepswinst. De laatste ronde ging verloren, maar 4 uit 7 was alsnog voldoende voor de derde prijs!

De beste (en nieuwste) deelnemer met een Assen-connectie hebben we voor het laatst bewaard, want in de B-groep kwam Andrii Kozhukhov uit. Zoals zijn naam doet vemoeden is hij geen geboren Nederlander; hij is een aantal maanden geleden met zijn familie vanuit Oekraïne naar Nederland gekomen. Vorige week deed hij mee aan onze eerste rapidavond, en niet onverdienstelijk ook met 1,5 uit 4. Op aanraden van de familie Faber heeft hij zich vervolgens opgegeven voor de laatste twee Grand-Prix-toernooien van dit seizoen, en zo maakte hij zaterdag zijn debuut in de B-groep. Het bleek een uitstekende keuze van de organisatie om hem in deze groep in te delen, want Andrii liet meteen zien dat niveau prima aan te kunnen. Slechts één partij verloor hij, maar hij wist ook als enige de groepswinnaar een halfje afhandig te maken, en omdat hij zijn overige drie partijen wist te winnen was het eindresultaat meteen een prachtige tweede plaats!

Een prachtig rijtje resultaten dus, en het geeft mij meteen ook de motivatie om komende zondag weer eens een Grand-Prix-toernooi bij te wonen; dan staat het finaletoernooi in Hoogkerk op het programma. Helaas zie ik Nena daar niet op de deelnemerslijst, maar Andrii en Wessel staan er wel op. Hopelijk gaat het ze dan net zo voor de wind als in Hoogeveen!

Verslag (NOSBO)
Uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.